duminică, 24 aprilie 2016

Felicitări handbalistelor de la CSM Ploiești!



Locul VI pentru CSM Ploiești în Liga Națională!





Handbalistele de la CSM Ploiești au încheiat ediția 2015-2016 a Ligii Naționale așa cum au și început-o, anume cu victorie. Aceasta din urmă a venit în meciul jucat în deplasare, pe terenul celor de la Alba Sebeș, codașa clasamentului, fetele noastre impunându-se cu un scor categoric 36-20, după ce la pauză ploieștencele aveau 9 goluri avans. Fetele de la CSM Ploiești au obținut acum, în acest sezon, o clasare înaintea unor echipe care, în alți ani, ocupau în mod constant locuri în zona europeană, Craiova, Zalău, Vâlcea, Cluj – chiar dacă dintre aceste echipe enumerate sunt și unele care, în prezent, traversează o perioadă de reconstrucție. Este de apreciat acest rezultat, locul VI în Liga Națională, chiar dacă actuala conducere interimară CSM-ului Ploiești s-a grăbit să le penalizeze pe fete chiar în timpul derulării campionatului, pe motiv că nu și-au îndeplinit obiectivul, clasarea în primele 5 locuri, deși mai erau ceva meciuri de jucat și șanse, cel puțin matematice, mai erau! Nu s-a făcut decât să demoralizeze echipa și să se nască întrebări despre viitorul handbalului la Ploiești, mai ales că, la scurt timp după anunțul cu penalizările, au urmat achiziții consistente la echipa de baschet masculin! Acum, aceași conducere s-a declarat mulțumită de prestația echipei feminine de handbal, susținând că se dorește performanță la Ploiești! În ce lume ciudată trăim! Cum îi apucă pe unii dragostea de handbal așa brusc și dintr-o dată!

CSM Ploiești sau PFA Ploiești?
Echipa feminină era pe o rută asccendentă în Liga Națională, stând pe locul trei etape bune la rând, dar a urmat un val de campanie mediatică îndreptată împotriva fostei conduceri asigurată de Luminița Albu, iar titluri de genul „Sac fără fund la CSM Ploiești” a atras atenția celor din Consiliul Local. Și asta pe fondul unei situații incerte în Consiliul Local, cu primar care nu mai era primar, consilieri locali numiți cu funcții de primar, de viceprimari....o întreagă nebunie...!
Fosta conducere a CSM-ului era luată la țintă pe motiv că a cheltuit prea mulți bani, însă ne întrebăm, pe bună dreptate, bugetele cine naiba le aproba, nu tot consilierii locali? De asemenea, s-au adus învinovățiri cum că nu e legal să se plătească o anumită sportivă pe PFA, dar acum, când la conducerea clubului a venit altcineva, cum de este voie? Bun, se argumentează că s-a schimbat legislația, Codul fiscal, și acum e voie....! Dar chiar și așa, cum își permite acest nou director să oblige sportivii, antrenorii și colaboratorii să-și înființeze PFA-uri, fiind amenințați că altfel nu-și vor mai încasa banii? Nicio lege nu-i permite lui Stoichiciu să rezilieze contractele celor care nu-și permit să aibă PFA.
Au fost persoane din club care și-au arătat nemulțumirea cu privire la deciziile pe care acest domn director le lua, mai ales în ce privește această pagubă numită PFA. Li se cere oamenilor să-și facă PFA, să-și rezilieze contractele actuale civile, dar nu există contracte pentru PFA și atunci este cât se poate de normal să existe nemulțumiri, dar și suspiciuni!
Conducerea actuală a clubului se văita că nu erau bani pe primul trimestru al acestui an, salariile sportivilor, antrenorilor întârziind destul de mult, chiar și unii care aveau PFA-uri sufereau. Totuși, la CSM, în Sala Doroftei, acolo unde are sediul clubul și, bineînțeles, are biroul și acest director, au avut loc amenajări interioare, construindu-se un fel de anicameră la baza scărilor principale (cei de la ISU ar trebui să se se autosesizeze, pentru că nu știu cât e de legală acea construcție), au avut loc angajări de personal și a „răsărit” și o firmă de protecție și pază. Chiar era nevoie de o astfel de pază? O adevărată fortăreață a fost instalată la CSM Ploiești! De cine vă este teamă, domnilor? Așadar, sunt sau nu bani?

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu